• با سایت سلام سلامتی همراه باشید تا زندگی سالمی را تجربه کنید.
تیر
۱۴
۱۳۹۵

سبزی ها و نقش بسیار مهم آنها در سلامتی ما

سبزی ها در سلامتی ما نقش بسیار مهمی ایفا می کنند. این سبزیجات مواد طبیعی هستند که اثری بیشتر از داروهای شیمیایی با خود به همراه دارند.

اسفناج:
از سبزی های خوراکی است که اکثرا به صورت پخته از آن استفاده می شود ، اما بهتر است خام آن را بخورید. ارزش غذایی این سبزی به کیفیت خاک بستگی دارد و دارای ویتامین های A ،B ،C و نمک های معدنی کلسیم ، فسفر ، آهن ، ید ، کبالت ، مس و حاوی پروتئین ، چربی و قند است.
خواص درمانی:
ضد یبوست ، گواتر ، آسم ، اسهال ، خون ساز ، ضد سرماخوردگی و تنگی نفس. هورمون تحریک کننده ی لوزالمعده در اسفناج وجود دارد و باعث زیاد شدن آنزیم های مفید مترشحه می شود.
توجه:
این نوع سبزی برای مبتلایان به سنگ صفرا و سنگ کلیه ، ورم مفاصل مضر است.

پیاز:
دارای ویتامین های A ،B ،C و املاح معدنی گوگرد ، کلسیم ، ید ، منیزیم و مواد اسید فسفریک ، اسید استیک ، اینولین است.
خواص درمانی:
به علت داشتن گوگرد ضد عفونی کننده ی خوبی است و ترشحات معده و روده را افزایش می دهد . هضم غذا را سریع تر میکند. برای بیماران دیابتی مفید است. تقویت کننده ی چشم ، ضد لخته بستن خون ، جلوگیری کننده از سرطان ، دافع سنگ کلیه ، ضد حبس ادرار. توصیه می شود در هر وعده ذایی سر سفره پیاز بگذارید ، پیاز را خام بخورید و یا اینکه آب پز کنید. هرگز پیاز را در روغن سرخ نکنید زیرا خاصیت خود را از دست می دهد.

سبزی

سبزی

جعفری:
از پرمصرف ترین سبزی ها به شمار می رود. دارای ویتامین های A ، B، Cو املاح معدنی کلسیم ، آهن ، فسفر و پروتئین و قند است.
خواص درمانی:
سبزی جعفری مدر ، بادشکن ، خون ساز ، اشتها آور ، پاک سازی کننده ی کبد و طحال ، ضد اسهال ، ضد عفونی کننده ی دستگاه گوارش می باشد.

خیار:
دارای ویتامین های A،B ، Cو املاح معدنی آهن ، فسفر ، پتاسیم ، گوگرد و حاوی پروتئین ، چربی و هیدرات کربن می باشد.
خواص درمانی:
آب خیار پوست بدن را نرم و لطیف کرده و خارش پوست را درمان میکند. ناراحتی های کبد را بهبود می بخشد. مدر و تقلیل دهنده ی تب است.

سیر:
دارای ویتامین C و اکرولنین ، اینولین ، کلوکرید ، سولفوره و آنزیم صفرابر است.
خواص درمانی:
ضد عفونی کننده ، آنتی بیوتیک طبیعی ، ضد اسهال ، درمان کننده ی ورم روده و ناراحتی های دستگاه گوارش و دستگاه تنفس ، پایین آورنده ی فشار خون ، درمان کننده ی سرماخوردگی ، باد شکن ، باز کننده ی تصلب شرایین ، درمان کننده ی سوء هاضمه و زخم معده.
توجه:
در خوردن سیر افراط نکنید که دستگاه گوارش و دفع ادرار شما را تحریک میکند.

سبزی

سبزی

شلغم:
دارای ویتامین های A ،B ،C و املاح معدنی فسفر، کلسیم ، ید ، گوگرد ، ارسنیک ، روبیدیم ، دارای انسولین طبیعی ضد دیابت است. به علت داشتن گوگرد و ویتامین A سنگ های مجاری ادراری را خرد میکند و یک آنتی بیوتیک طبیعی است و ضد عفونی کننده است.

شوید:
دارای ویتامین های A ، B ، Cبه مقدار زیاد و املاح معدنی است.
خواص درمانی :
باعث تعادل در کارهای بدن می شود ، در دفع سمومات بدن و سم زدایی کارآیی خوبی دارد و چربی های اضافی بدن که یک نوع سم محسوب می شوند ، با خوردن شوید می سوزند . چون نیازهای موجود را جبران میکند ، مقوی معده است و از سوزش و زخم معده ممانعت میکند. ارزش غذایی در شوید خام بیشتر است. شایع شده عرق شوید دارای خواص درمانی است ، ما منکر آن نیستیم اما این خاصیت با شوید خام بیشتر است.

شاهی :
دارای ویتامین های A ، B ، Cو املاح معدنی آهن ، فسفر ، ید ، منگنز ، کلسیم می باشد.
خواص درمانی:
تقویت کننده ی قوای بدن ، تصفیه کننده ی خون ، اشتها آور ، مدر ، پایین آورنده ی قند خون ، ضد کم خونی ، قدرت دفاعی بدن را بالا می برد ، دفع کننده ی سنگ های صفراوی و ادراری ، ضد رماتیسم ، نرم ننده ی سینه ، تقویت کننده ی موی سر ، ضد نرمی استخوان.

کلم:
دارای ویتامین های A ، B ، C ، K ،U و املاح معدنی گوگرد ، آهن ، پتاسیم ، سدیم ، فسفر ، گوگرد ، منیزیم می باشد.
خواص درمانی :
با داشتن گوگرد دستگاه گوارش را ضد عفونی میکند ، اختلالات دستگاه گوارش را برطرف می سازد ، ضد بی خوابی ، ضد سرطان روده ، ضد شکستگی مو و ناخن ، ضد رماتیسم ، درمان کننده ی نقرس و تنگی نفس و سرماخوردگی ، تقویت کننده ی اعصاب ، اشتها آور ، ضد خونریزی ، دفع کننده ی سمومات بدن.
توجه:
در افرادی که ورم حاد کلیه دارند از زیاد خوردن آن خودداری کنند.

کاهو:
دارای ویتامین های A، B ، C ، K و مواد معدنی کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، منیزیم ، آهن و پروتئین.
خواص درمانی:
ضد یبوست ، تصفیه کننده ی خون ، ملین ، مسکن اعصاب ، دفع کننده ی یرقان و صفرا ،ضد سرطان ، خون ساز ، ضد پوکی استخوان.
توجه:
کسانی که به نفخ دچار هستند در خوردن کاهو افراط نکنند.

گوجه فرنگی:
دارای ویتامین های A، B ، C ، K و املاح معدنی کلسیم ، فسفر ، آهن و حاوی پروتئین ، چربی و قند می باشد.
خواص درمانی:
درمان بی اشتهایی ، یبوست
توجه:
گوجه فرنگی باید کاملا رسیده باشد . در گوجه فرنگی نارس ماده سمی (سولاتنن) وجود دارد . کسانی که تومورهای سرطانی دارند و یا دچار آلرژی هستند در خوردن آن احتیاط کنند و زیاده روی در خوردن گوجه فرنگی باعث تشکیل سنگ های مجاری ادراری می شود.

نعناع:
دارای خاصیت آنتی بیوتیک طبیعی و ضد عفونی کننده ،درمان کننده ی بیماری های تنفسی و ناراحتی معده ، ضد سکسکه ، ضد تشنج ، باد شکن.
نعناع اگر همراه لبنیات خورده شود از مضرات آن کاسته می شود و میکروب های احتمالی موجود در آن نابود می شود.

منبع:
کتاب راز سلامتی و شادابی با میوه ها و گیاهان
مولف: یوسف بوستانی


لینک دوستان:

فروشگاه تنظیم کالا
فیس بوک
واچ لایو

[smbtoolbar]

      مطالب مرتبط

درباره نویسنده: مرضیه حاجی آقابزرگی

کارشناس بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان

فرستادن دیدگاه

پلی کلینیک تخصصی سلام سلامتی

 

موضوعات

رپورتاژ آگهی

تاپ لینک 2

تاپ لینک 3

تاپ لینک 4

تاپ لینک 5

تاپ لینک 6

تاپ لینک 7

تاپ لینک 8

تاپ لینک 9

آمار سایت

  • 2,529
  • 7,463
  • 31,501
  • 168,463
  • 1,142,807

آرشیو ماهانه

. . . . تبلیغات . . . .

مارا دنبال کنید

اسکرول بار

ابزار هدایت به بالای صفحه

ابزار وبلاگ

ابزار وبمستر